Пълнен шаран на фурна по Ломски

30/11/2017
Еден Азар
отЕден АзарНовак219
"От Лом ни показват как се прави пълнен шаран... А ние мислим да отидем на гости "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 240
  • Преглеждания за месеца1393
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.

В зехтин с малко сол и вода се слага нарязаните на кубчета морков, картоф. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на кръгчета.

Разбърква се добре всичко, подправя се със сол.

С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с зехтин и се слага в намазнена тава или гювеч.

Върху него се нареждат резенчета лимон и розмарин по желание, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.

Изсипвате в тавата бялото вино и бира, ако желаете. Поднася се с бяло вино.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Зорица
Зорица
07.12.2017 09:18
Снимката на шарана е много хубава, но рецептата не кореспондира с нея.
2
0
Теодора  Иванова Каменова
Няма описание ориза как го приготвяте , най- вече липсва при описанието на плънката, не е ясно и шаран с какво тегло може да побере половин килограм ориз
2
0
Теодора  Иванова Каменова
А с ориз 500гр какво се прави ?
2
0
Еден Азар
Еден Азар
30.11.2017 17:08
Аз го правя с толкова който иска може да сложи в плънката и 5кг
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв