Начин на приготвяне
Почистваме гъбите, измиваме, отцеждаме и ги нарязваме на дебели парчета.
Разтопяваме маслото и задушаваме гъбите под похлупак на тих огън.
Измиваме доматите и ги нарязваме на осминки. Обелваме лука и го нарязваме на дебели кръгчета.
Разрязваме пипера и го почистваме. След измиване го нарязваме още на половин.
Нарязваме сланината на парчета, големи колкото парченцата на гъбите.
Изваждаме гъбите от маслото и ги подреждаме с доматите, лука, пипера и сланината върху 4 шиша.
Смесваме олиото със солта и черния пипер и намазваме подредените на шишовете продукти.
Печем в тиган, често обръщаме шишовете и често намазваме продуктите с подправеното олио.