Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри

01/12/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946151
"Тези свински котлети определено плачат за чаша вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 628
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински котлети - около 6 бр. средна големина
  • чесън - 3 скилиди, стар
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • мащерка - 1 ч.л.
  • градинско къри - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 30 г + 1 бучка
  • зехтин - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л., натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.

Маслото се разтопява и се смесва с фино нарязани филийки чесън. Добавя се зехтин, черен пипер, мащерката и къри. В сместа се потапят котлетите, разбъркват се с ръка. Поставят се на горещ тиган с дебело дъно, за да се запечатат от всички страни - за около 3 до 4 мин на страна.

Посоляват се, изваждат се и се поставят в тавичка за печене. В същия тиган се добавя още една бучка масло, да се сгорещи, и се налива виното - нека да изсъска, оставя се да заври и след това се поливат котлетите. Покриват се с AL фолио и се вкарват във фурната за около 20 до 30 мин, или докато вилица свободно влиза в месото.

Преди да се извадят от фурната, се отстранява фолиото и се запичат за още 5 до 10 мин. Готовите котлети се изваждат и поставят в съд с капак, примерно йена. Останалата мазнина от тавичката се връща в тигана.

Нишестето се размива в 50 мл студена вода и се добавя към соса и при непрекъснато разбъркване се готви, докато се сгъсти. Ако е необходимо, се добавя още малко сол и прясно смлян черен пипер.

Сервират се с гъби соте, глазирани моркови и магическите картофи на фурна, за които съм пуснала отделна рецепта.

Източник: кулинарен блог Коконаподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар