Начин на приготвяне
Приготвя се маринатата, като в купа смесваме всички продукти и се разбърква добре.
Свинските котлети, нарязани на парчета, се заливат с марината. Покриваме с алуминиево фолио и оставяме в хладилника за 1 час да се овкусят.
Изваждат се и тогава се поръсват с морска сол. Загрява се скара или грил тиган. Печем котлетите от двете страни до готовност, изваждат се и покриваме с алуминиево фолио да запази топлината.
Зелето се нарязва на ивици, морковите се стържат на едро ренде и разбъркваме добре.
Добавя се киселото мляко, майонеза и сол, разбърква се, да се смесят вкусовете.
Сервираме порция котлет със зелева салата, отгоре украсена с маслинка.
Идеално с чаша вино.
Добър апетит!