Начин на приготвяне
Поставете филетата в тенджера и я залейте с прясното мляко. Добавете дафиновия лист и парче кора лимон. Варете рибата 6 минути. След това я прецедете, като запазите прясното мляко.
Накъсайте рибата на парченца.
Обелете и настържете главите лук и сладките картофи.
В тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин и добавете лука и картофите. Подправете със сол и черен пипер. Щом водата от зеленчуците се изпари, добавете счуканите скилидки чесън и нарязания на ситно магданоз. Добавете 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бяло вино.
Задушете картофите до готовност и свалете от огъня.
Направете сос Бешамел, като разтопите маслото и запържите в него брашното за две минути. След това добавете млякото от варенето на рибата, на струйка, като бъркате непрекъснато. Овкусете със сол и черен пипер и бъркайте без прекъсване до получаването на гладък и плътен сос.
Изрежете кората на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете кубчетата хляб в кухненски робот заедно с магданоза и настърганото сирене. Смелете фино.
На дъното на огнеупорни купички сложете 1 с.л. сос Бешамел. Отгоре сипете лук и картофи, върху тях - парченца риба. Полейте със сос Бешамел, накрая поръсете със сместа от хляб и кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане.