Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Треска с ориз

Треска с ориз

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Треска с ориз1 / 2
13/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • треска - 450г пушена треска
  • ориз - 180 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр твърдо сварени яйца
  • магданоз - 4 с.л. нарязан магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете ориза и го сварете в силно кипяща подсолена вода за около 15-20 минути. След като стане готов, го отцедете и изплакнете със студена вода.

Смесете водата и прясното мляко и ги сложете в дълбок съд на котлона. Добавете вътре пушените риби и варете 10-15 минути на средносилен огън.

Извадете сварената риба и внимателно премахнете костите и кожата й, така че да остане само месото.

Разтопете маслото и добавете последователно рибата, ориза, яйцата нарязани на кубчета и подправките. Поръсете с половината магнаноз и внимателно разбъркайте.

Ястието се поднася топло, подправено с остатъка от магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: