Начин на приготвяне
В купа чукваме яйцето, добавя се киселото мляко с разбита в него сода и бакпулвера да шупне. Прибавя се захарта и разбиваме, докато се разтопи с телена бъркалка.
Добавя се олиото и половината натрошени лешници, настъргана халва, ванилия и брашното. Разбърква се с вилица на кексова смес.
В тавичка върху хартия за печене сипваме половината тесто, отгоре поръсваме лъжица какао през цедка, отново сипваме смес и пак какао.
С последните няколко лъжици кексова смес покриваме колкото можем какаото, но и да не е покрито, не е фатално.
Поръсват се шепа натрошени лешници и печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути.
Пробвайте с дървено шишче да излезе сухо. Изважда се върху решетка, да се охлади.
Нарязваме на парчета и се насладете на уникален, мек и сочен сладкиш.
Коментари