Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на пържоли, подредете ги върху дъска за рязане, завийте ги със стреч фолио и ги начукайте много добре от двете страни.
В купа поставете пресованите скилидки чесън, настъргания джинджифил, сол и черен пипер на вкус и олиото, разбъркате. Със сместа намажете пържолите от двете страни равномерно и ги оставете настрани.
Отделно настържете на ситно ренде картофите и ги посолете на вкус, разбъркайте и след 2-3 минути изстискайте настърганите картофи много добре. Към тях чукнете 2 яйца и разбъркайте до хомогенна смес.
Отделно в чиния чукнете и разбийте останалите 2 яйца, в тях ще панирате пържолките.
Върху дъска за рязане разпределете малко от картофената смес на много тънко. Върху нея поставете панирана в яйцата пържола и отгоре равномерно разпределете малко от картофената смес.
Нагрейте малко олио, намалете огъня на слаб и с плъзгане преместете пържолата в тигана, пържите до златисто от двете страни една по една пържолите.
Готовите пържоли подредете в тава, постлана с хартия за печене, отгоре равномерно поръсете върху всяка пържола настъргания кашкавал и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути до размекване на кашкавала.
Сервирайте с прясна салата! Свинските пържоли Меча лапа са много вкусни.