Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли Меча лапа

Свински пържоли Меча лапа

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Свински пържоли Меча лапа
Снимка: Мария Симова
1 / 2
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Само се надяваме мечката да е имала големи лапи, поне 46 номер"

Необходими Продукти

  • свински врат - 800 г месо
  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за пържене
  • марината
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. корен, настърган
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на пържоли, подредете ги върху дъска за рязане, завийте ги със стреч фолио и ги начукайте много добре от двете страни.

В купа поставете пресованите скилидки чесън, настъргания джинджифил, сол и черен пипер на вкус и олиото, разбъркате. Със сместа намажете пържолите от двете страни равномерно и ги оставете настрани.

Отделно настържете на ситно ренде картофите и ги посолете на вкус, разбъркайте и след 2-3 минути изстискайте настърганите картофи много добре. Към тях чукнете 2 яйца и разбъркайте до хомогенна смес.

Отделно в чиния чукнете и разбийте останалите 2 яйца, в тях ще панирате пържолките.

Върху дъска за рязане разпределете малко от картофената смес на много тънко. Върху нея поставете панирана в яйцата пържола и отгоре равномерно разпределете малко от картофената смес.

Нагрейте малко олио, намалете огъня на слаб и с плъзгане преместете пържолата в тигана, пържите до златисто от двете страни една по една пържолите.

Готовите пържоли подредете в тава, постлана с хартия за печене, отгоре равномерно поръсете върху всяка пържола настъргания кашкавал и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути до размекване на кашкавала.

Сервирайте с прясна салата! Свинските пържоли Меча лапа са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: