Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пастет»Пастет от печена скумрия

Пастет от печена скумрия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пастет от печена скумрия4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Приготвя се лесно, а за най-добър резултат, консумирайте в компанията на скъпи хора, защото така е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 ч.ч., от печената риба
  • дижонска горчица - 1 к.л.
  • девесил - 1 к.л., изсушен
  • черен пипер
  • орехови ядки - 10 бр.
  • чесън - 1 скилидка по желание
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастета приготвям от останалото месо на печена скумрия от вечерята. Отделяме го и почистваме от кости.

Подправяме с лимонов сок, черен пипер и малко сол на вкус. Слагаме продуктите в блендер.

Добавяме горчицата, ореховите ядки, чесъна, девесила и нарязаното на парченца масло. Смиламе до хомогенност.

Прехвърляме пастета в купичка и аранжираме с отделени парченца от рибата, маслинка и лимон.

Поднесете с препечени филийки хляб. Пастетът от печена скумрия е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: