Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за печени меса

Сос за печени меса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сос за печени меса2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Не е толкова важно как приготвяте месото, а с какъв сос ще го поднесете"

Необходими Продукти

  • сос - от печено месо 4 с.л.
  • бульон - силен 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • сметана - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.

Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.

Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Извинете,не споменахте за сметаната...
А тя каква е ?
Готварска или заквасена?
29.10.2022 11:46
2