Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Капама»Капама със сарми и четири меса

Капама със сарми и четири меса

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Капама със сарми и четири меса
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
03/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10
"Армеевата чорба ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса - не я пропускайте"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 300 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • олио
  • кисело зеле - листа
  • свинско месо - 1 кг
  • телешко месо - 1 кг
  • пилешко месо - 1, 5 кг
  • сурова наденица - 2 бр.
  • армеева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази уникална празнична капама тиган се загрява олио. Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи.

Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично се разбърква. Добавят се подправките на вкус - кимион, чубрица, черен пипер, червен пипер.

Добавя се малко сол, защото армеевата чорба, в която ще се готви капамата, е солена. Когато оризът е готов, се отстранява от котлона, за да се охлади.

През това време се подготвя голям гювеч, като на дъното му се слагат зелеви листа. Подготвят се зелевите листа за сармите. Ако зелката е голяма, 1 листо се разделя на две.

В единия край се слага от плънката. Завива се от двете страни и се завива на руло.

На дъното на гювеча се нарежда един ред сарми. Свинското и телешкото се нарязват на пържоли. Нареждат се отгоре. Реди се още един ред сарми.

Пилешкото месо се нарязва на пържоли и се нарежда отгоре. Реди се още един ред сарми. Отгоре се слагат суровите наденици. Завършва се със зелеви листа.

Сипва се армеевата чорба, която ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса. Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: