Яйце в гнездо

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
26/10/2012
"Ефектно и много лесно за приготвяне ястие, с което да нагостите скъпи гости и приятели, дошли да хапнат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 910
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесете с всички подправки, лъжичка кисело мляко и горчица и леко навлажнената и отцедена много добре филия хляб.

Разделете каймата на 4 топки. Подредете ги в добре намазнена тава с незалепващо покритие. Във всяка топка направете гнездо, което да е достатъчно дълбоко, за да не се разтече яйцето.

Сложете гнездата да се пекат в загряна на около 190 градуса фурна, докато са почти готови. Извадете тавата и във всяко гнездо чукнете по едно яйце. Посолете леко или по желание поръсете всяко с малко натрошено сирене.

Върнете във фурната да се запече, докато яйцата се постегнат. Поднесете по едно яйце в гнездо в чиния с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Delfina
Delfina
03.11.2013 20:17
Направих ги за вечеря, но станаха доста сухи. Бяха вкусни но небеше това което аз търсех като вкус.
0
0