Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зимна супа от кореноплодни

Зимна супа от кореноплодни

Зимна супа от кореноплодни
Снимка: Антоанета Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • целина - 0.5 кг
  • цвекло - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се обелват и се нарязват (колкото по-дребно, толкова по-бързо ще се сварят) на еднакви по размер парчета – тези зеленчуци имат подобно време за приготвяне един на друг.

Заливат се с вода, сол на вкус и се сваряват. Когато са сварени течността трябва да е около 2 пръста над зеленчуците.

След сваряване, супата се пасира. Връща се на котлона и се добавя малко олио, черен пипер и малка бучка масло. Оставя се да поври още 5 мин пасирана.

Разбиват се жълтъците с киселото мляко и се застройва по желание (незастроена е още по-червена).

Червеният цвят на зеленчуковата супа може да се смекчи и с готварска сметана.

Съвети за сервиране: поднесете с карамелизиран лук; запечен бекон; крутони; тиквени или слънчогледови семки.

Зимната супа от кореноплодни е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: