Начин на приготвяне
Зеленчуците се обелват и се нарязват (колкото по-дребно, толкова по-бързо ще се сварят) на еднакви по размер парчета – тези зеленчуци имат подобно време за приготвяне един на друг.
Заливат се с вода, сол на вкус и се сваряват. Когато са сварени течността трябва да е около 2 пръста над зеленчуците.
След сваряване, супата се пасира. Връща се на котлона и се добавя малко олио, черен пипер и малка бучка масло. Оставя се да поври още 5 мин пасирана.
Разбиват се жълтъците с киселото мляко и се застройва по желание (незастроена е още по-червена).
Червеният цвят на зеленчуковата супа може да се смекчи и с готварска сметана.
Съвети за сервиране: поднесете с карамелизиран лук; запечен бекон; крутони; тиквени или слънчогледови семки.
Зимната супа от кореноплодни е готова.