Коледни медено-джинджифилови сладки

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
08/12/2017
"Може да има Коледа без сняг, но не и без коледни медно-джинджифилови сладки "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 046
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето маслото и медът се слагат в подходящ съд и се разтaпят на водна баня. Докато се разтопят, се пресява брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата.

Към вече охладеното масло и мед се прибавя яйцето и всичко се разбива. Брашното се прибавя постепенно, като бъркането продължава. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

Трябва да се получи меко маслено тесто. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора, дебела 3-4 мм. С помощта на формички се изрязват желаните фигурки.

Тестените фигурки се нареждат в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато краищата им започнат леко да покафеняват.

Изпечените сладки се украсяват с роял айсинг, по-известен като бяла захарна глазура. За неговото приготвяне е необходимо белтъкът да се сложи в купа.

Разбива се, докато започне да се пени. След това се прибавя по една супена лъжица пудра захар. Разбиването продължава, докато се поеме всичката пудра захар.

Междувременно се прибавя и лимоновият сок. По желание захарната глазура може да се оцвети със сладкарски бои в различни цветове.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
NANI
NANI
26.12.2018 22:18
Колко бройки излизат?
0
0