Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща по манастирски с гъби

Леща по манастирски с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Леща по манастирски с гъби
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Постната леща може да бъде толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • гъби - 100 - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите се нарязват на едро.

В сгорещеното олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. Прибавя се и лещата.

Налива се вода, добавят се подправките и се оставя да ври.

Като заври, се оставя на слаб огън, докато лещата е напълно готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: