Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Джинджифилови Коледни Елхички

Джинджифилови Коледни Елхички

Джинджифилови Коледни Елхички
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Може да ги закачите дори на Коледната елха, но рискувате някой да нападне и изяде цялата украса"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кристална захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 пакетче
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • сладко - 1/2 бурканче, или конфитюр, за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и меда до побеляване. Добавете канелата и джинджифила, разбъркайте и сипете олиото.

Най-накрая добавете содата и по малко от брашното. Замесете средно твърдо тесто, от него на набрашнен плот разточете кора около 4-5 мм.

С формички елхички изрежете сладките и подредете в тави, застлани с хартия за печене.

Печете до златист цвят, а след като изстинат, слепете сладките две по две със сладко или конфитюр по ваш избор.

Джинджифиловите Коледни Елхички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: