Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от пшеница и домашно овче сирене

Кремсупа от пшеница и домашно овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кремсупа от пшеница и домашно овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вкусна кремсупичка с биопродукти - погрижете се за здравето на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • грухана пшеница - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 15 г
  • морска сол - щипка
  • овче сирене - 25 г домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се измива. Слагаме я в касерола или малка тенджерка с вода и се оставя да кисне няколко часа.

Когато я варим, щом заври, първата вода се изхвърля. Наливаме нова, чиста вода (съотношение една част пшеница-четири части вода), колкото да е един два пръста над зърното.

Набъбналата пшеница се сварява единствено с няколко кристалчета едра морска сол.

Добавят се млякото и маслото и се оставя да покъкри 10 минути на бавен огън.

Ако ви се струва гъста, добавете още малко прясно мляко.

Млечно зърнената супа се пасира и се сервира топла с настъргано овче сирене.

Кремсупата е много хранителна, лесна и препоръчителна за малки деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: