Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Татарски питки с овче домашно сирене

Татарски питки с овче домашно сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Татарски питки с овче домашно сирене
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Топли, топли татарски питки с овче домашно сирене ви чакат на масата, зарежете всичко и елате да хапнете с нас!"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • вода - 300 мл
  • брашно - 600 мл
  • олио - за пържене
  • сирене - 300 г овче домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. В топла вода си слагам кубче мая, захарта и 2 с.л. брашно. Обърквам.

След като размия маята във водата заедно с брашното и захарта, я оставям на топло да шупне.

През това време си правя кладенче в пресятото брашно. В кладенчето слагам олиото и солта. След като шупне маята, слагам и нея вътре.

Замесвам тестото. После го доомесвам върху набрашнен плот с малко брашно при необходимост. Получава се меко тесто. Оставяме го покрито на топло да втаса.

Като втаса, го делим на равни части и правим топки. Редим си ги на плота, да ни е по-лесно. Разточваме всяка топка върху набрашнен плот на малък кръг.

В купичка си натрошаваме сухо [домашно сирене. По средата слагаме от сиренето. Прегъваме и притискаме краищата с пръсти /вижда се на снимката как са се получили/. И така с всички питки.

Загряваме олиото в тиган. Пържим питките от двете страни добре.

В Добруджа това са вид питки, които са правят с вкусно домашно сирене. Трябва да е сухо, за да се усеща сиренето вътре, не се стопява, не стават воднисти.

Казват им татарски пържени питки със сирене и се правят в селата.

След като ги опържим, сервираме с компот или домашно кисело мляко.

Стават меки и апетитни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: