Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с манголд и запечено домашно овче сирене

Омлет с манголд и запечено домашно овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Омлет с манголд и запечено домашно овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Уж просто омлет, а от кухнята се носи изкусителен аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 40 г
  • за плънката
  • манголд - 6 - 7 големи листа
  • лук - 1 малка главичка
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - щипка
  • сол - щипка
  • овче сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката на омлета като за начало. Лукът се обелва и заедно с чесъна се накълцват на ситно кубче. Манголдът се измива добре, отцежда се и се накъсва на едри парчета.

В тиган с малко (около 15 г) краве масло сотираме кромида, чесъна и манголдовите листа. Когато зеленчуците променят цвета си ръснете щипка сол и босилек. Не препържвайте. Трябва зеленчуковата плънка да остане хрупкава.

В купичка чукваме двете яйца и разбъркваме с вилица. Лично аз не ви препоръчвам да слагате дори грам сол, защото печеното сирене и зеленчуковата плънка ще компенсират липсата ѝ в яйцата.

В тиган с незалепващо покритие разтопяваме 10 г краве масло и изливаме яйчената смес. Щом побелее равномерно в едната половина разстиламе сотираните зеленчуци и загъваме с другата половина. Когато се изпържи, прехвърляме омлета в основна чиния.

В тигана слагаме останалото краве масло (5 г) и плочката домашно овче сирене (с дебелина 1. 5 см).

Оставяме да се разлее и хване коричка от долната страна. С две шпатули го обръщаме за да се запече и от другата.

Гарнираме омлета с манголд отгоре със запеченото сирене и декорираме с домат.

Омлетът с манголд и запечено домашно овче сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: