Начин на приготвяне
Месото се сварява със сол и се накъсва на дребно.
Пшеницата се накисва с кубчето бульон във вода - толкова, колкото да покрие количеството. Нарязваме лука наситно, гъбите - на филийки, моркова и картофа рендосваме. Маслините обезкостяваме и нарязваме на половинки.
В йенска тенджера с капак започваме да редим първо лука и късчетата месо - поръсваме леко със соев сос, после гъбите - поръсваме със черен пипер и сол, междувременно набъбналата пшеница - поръсваме с куркумата и чубрицата, моркова и картофите.
Поръсваме малко сол и черен пипер, поливаме с олио и добавяме малко вода, за да се покрие ястието, като не забравяме и бульона от накиснатата пшеница и нареждаме маслинките.
Затваряме капака и печем запеканката на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността.
Ястието с пшеница и овче месо е готово.