Разкошно Филе Елена

Диана КостоваДиана Костова
Готвач
132272k175
Разкошно Филе Елена
Снимка: Диана Костова
1 / 4ВИДЕО
10/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
"Стоплете душата си в студените зимни месеци с това бързо филе елена допълнено с чаша червено вино."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 - 1.5 кг /обезкостен котлет или контра филе/
  • сол - 300 г
  • вода - 1.5 л
  • копър - 2 с.л. смлян
  • черен пипер - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме парчето месо на продълговати ивици с дебелина поне 7-8 см, за да може след сушенето да остане достатъчно голямо парче.

В дълбок съд смесваме водата и солта, целта е да направим саламура за сирене (на 1 кг вода слагаме 200 г сол). Ако използваме повече месо, трябва да се направим по-голяма дозировка за саламура.

Накисваме месото за 24 часа, трябва да е потопено добре.

В подходящ съд смесваме подправките и овалваме месото.

С дебела игла прокарваме връзка коноп, увисваме на прът и сушим на прохладно и проветриво място.

Процесът на сушене трае 10 - 14 дни, в зависимост от времето, ако е студено, може и по - бързо да е готово мезето.

Добър апетит.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: