Торта Кадаиф

Торта Кадаиф
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Да, не грешите, наистина е толкова вкусна, колкото ви се струва"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 300 г
  • крем нишесте - 1 пакет карамел
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 250 г
  • шоколад - 50 г
  • масло - 50 +30 г
  • кокосови стърготини
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в съд две чаени чаши вода и сложете 200 г захар. Загрейте течността до кипване.

Добавете настърганите лимонови корички.

Наредете кадаифа в подходящ съд. Полейте го със захарния сироп и го оставете да се напои добре.

Отделете 1/2 ч.ч. прясно мляко, а останалото заварете на котлона, като прибавете и 50 г захар.

Разтворете карамеленото нишесте в отделеното мляко до получаването на кашичка.

След като млякото заври, изсипете нишестето на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Бъркайте, до сгъстяване на крема. Отстранете съда от котлона. Прибавете 50 г. масло и разбъркайте до разтопяването му.

Разтопете шоколада на водна баня и прибавете 30 г масло.

Полейте кадаифа с крема и гарнирайте с кокосови стърготини и разтопен шоколад.

Оставете тортата за около 30 минути на хладно, за да се стегне.

Тортата Кадаиф е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: