Начин на приготвяне
Налейте в съд две чаени чаши вода и сложете 200 г захар. Загрейте течността до кипване.
Добавете настърганите лимонови корички.
Наредете кадаифа в подходящ съд. Полейте го със захарния сироп и го оставете да се напои добре.
Отделете 1/2 ч.ч. прясно мляко, а останалото заварете на котлона, като прибавете и 50 г захар.
Разтворете карамеленото нишесте в отделеното мляко до получаването на кашичка.
След като млякото заври, изсипете нишестето на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Бъркайте, до сгъстяване на крема. Отстранете съда от котлона. Прибавете 50 г. масло и разбъркайте до разтопяването му.
Разтопете шоколада на водна баня и прибавете 30 г масло.
Полейте кадаифа с крема и гарнирайте с кокосови стърготини и разтопен шоколад.
Оставете тортата за около 30 минути на хладно, за да се стегне.
Тортата Кадаиф е готова.