Начин на приготвяне
От сухата мая, сол, захар, олио, топла вода и брашното се замесва стандартно меко тесто.
След това в дълбока купа се слага каймата и към нея се добавят чубрицата, черният пипер и яйцата. Омесва се хубаво.
Гъбите и маслините се нарязват на ситно и се добавят към каймата.
Сиренето също се настъргва вътре и отново се обърква хубаво.
Тестото се разделя на топки с еднаква големина, които се омазняват обилно с олио. Тестените топки се раздърпват с ръце да се получи голяма мекица. Вътре се слага от плънката и крайчетата на тестото се завиват, за да се образува нещо като лодчици.
Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат принцесите, като между всяка трябва да има поне един пръст разстояние. Чак след това се оставят да втасат за 15- 20 минути.
Тестото не втасва предварително, а чак след оформянето на принцесите.
Фурната се загрява на 200 градуса и тогава се слагат принцесите да се изпекат. Пекат се до зачервяване на тестото. След това тавата се изважда от фурната.
Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват обилно лодките. Връщат се във фурната за още около 2 минути.