Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Принцеси-лодки с кайма

Принцеси-лодки с кайма

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Принцеси-лодки с кайма
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Заклетите лакомници знаят, че когато става дума за принцеси, не говорим за руси девойки, а за страшни вкусотии"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • суха мая - 1 бр.
  • топла вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • гъби - 200 г
  • маслини - 15 бр. без костилка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сухата мая, сол, захар, олио, топла вода и брашното се замесва стандартно меко тесто.

След това в дълбока купа се слага каймата и към нея се добавят чубрицата, черният пипер и яйцата. Омесва се хубаво.

Гъбите и маслините се нарязват на ситно и се добавят към каймата.

Сиренето също се настъргва вътре и отново се обърква хубаво.

Тестото се разделя на топки с еднаква големина, които се омазняват обилно с олио. Тестените топки се раздърпват с ръце да се получи голяма мекица. Вътре се слага от плънката и крайчетата на тестото се завиват, за да се образува нещо като лодчици.

Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат принцесите, като между всяка трябва да има поне един пръст разстояние. Чак след това се оставят да втасат за 15- 20 минути.

Тестото не втасва предварително, а чак след оформянето на принцесите.

Фурната се загрява на 200 градуса и тогава се слагат принцесите да се изпекат. Пекат се до зачервяване на тестото. След това тавата се изважда от фурната.

Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват обилно лодките. Връщат се във фурната за още около 2 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: