Начин на приготвяне
Магданозът, зеленият лук и кромидът се нарязват на ситно, лютите чушлета се почистват от семената и също се накълцват на ситно.
В купа се прехвърля каймата, смесва се с лука и наситнените люти чушлета и се овкусява с черния пипер, сол, кимион, чубрица, бирата и яйцето. Омесва се хубаво, покрива се със стреч фолио и се оставя до престои поне 30 минути на хладно в хладилник, за да се овкуси.
Чушките се измиват и без да им се махат дръжките се изрязват от едната страна, така че да се получи лодка. Почистват се от семената. През отвора се пълнят с каймата. Прехвърлят се в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.
Фурната се загрява на 220 градуса и пълнените чушки се пекат на средна решетка и включен вентилатор до готовност.
Поднасят се гарнирани със свежи зеленчуци.
Лодките от чушки с пилешка кайма са много вкусни!
Ако този вариант на пълнени чушки ти харесва, опитай и класическите ни рецепти за пълнени чушки с кайма или пълнени чушки в разкошен сос.
Коментари