Пържоли с горчица и вино

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
26/09/2012
"Никак не е трудно - просто мариновате пържолите, а след това ги печете. Да налеем по чаша вино и да почваме да готвим?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 794
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 големи пържоли
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • къри - 1 к.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте свинското и го овкусете равномерно със сол и черен пипер.

Разбийте в купичка горчицата, кетчупа, соевия сос, зехтина, 100 мл от виното със кърито и натрошения дафинов лист.

Добре разбъркайте и намажете пържолите равномерно с тази марината от двете им страни. Сложете ги направо в тавата, в която ще ги печете.

Отгоре добавете нарязания лук и покрийте. Оставете пържолите да се овкусяват за 1 час поне.

След това долейте останалото вино и пъхнете да се изпекат до готовност на 200 градуса загряна фурна.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илма
Илма
26.09.2012 15:35
Правя я същата рецепта.В сместа за намазване слагам тези предукти,без 100 мл.от виното.А добавям малко майонеза.Наистина пържолите стават уникално вкусни!!!
0
0