Пълнен шаран с кайма и орехи

Пълнен шаран с кайма и орехи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
378
2k
1k
1k
4
11/12/2019
"Негово величество Пълнен шаран с кайма и орехи, който заслужава централното място на трапезата"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 853
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете рибата и осолете на вкус. Овкусете рибата с подправки за риба и я сложете в подходяща тава.

В тенджера загрейте олиото. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете каймата и разбъркайте, като предварително сте овкусили каймата по ваш вкус (чубрица, черен пипер).

Нарежете моркова на ситно и го добавете. Почистете чушките от семките и ги нарежете на малки парчета. Добавете ги в тенджерата, като добавите нарязаните гъби, натрошените орехи, стафидите и ориза. Добавете една чаена чаша бяло вино, една чаша вода и оставете да къкри.

Прибавете куркумата и разбъркайте. Нарежете лимона на резени, сложете в рибата няколко резена и оставете няколко за отгоре. Напълнете рибата с плънката, а останалата плънка пръснете в тавата.

Добавете една чаша бяло вино, завийте с фолио и печете пълнения шаран час в загрята фурна на 180 градуса.

След което махнете фолиото и оставете да се запече, за да има приятен цвят. Сервирайте с чаша студено бяло вино.

Пълненият шаран с кайма и орехи е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар