Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Рулца»Патладжанени рулца с плънка от кайма

Патладжанени рулца с плънка от кайма

ИвоИво
Новак
12
Патладжанени рулца с плънка от кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сещате ли се за по-основателна причина веднага да зарежете диетата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 големи
  • телешка кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 средна глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - млян
  • щипка кимеон
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 1 кансерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на тънки филийки по дължина. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок около 15-20 мин.

Измиват се обилно с вода от солта и пусналият сок. Загрява се тиган с малко мазнина. Всяка филийка от патладжана се пържи много малко до омекване, за да може да се завие на рулце.

Омесва се каймата с подправките и ситно нарязания лук, добавя се яйцето за спойка.

Взема се от каймата, поставя се в широката част на патладжана и се навива на рулце. Така се завиват всички патладжанени рулца, след което се нареждат в тавичка.

Заливат се с доматеното пюре и малко мазнина. Ако пюрето е много гъсто, се добавя и малко вода. Пече се около 40 мин на средна температура 220 градуса.

Приятен апетит! Патладжанените рулца с плънка от кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: