Кипърски кюфтенца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кипърски кюфтенца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15-20 бр.
"Когато става дума за кюфтета, винаги сме готови да се жертваме и да ги изядем всички"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • картофи - 400 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 броя
  • хляб - 200 - 300 г хлебни трохи
  • магданоз - ситно скълцан
  • зехтин
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги измийте. Настържете ги и ги отцедете от излишния сок. Накълцайте лука ситно и го смесете с картофите и каймата.

Добавете яйцата, хлебните трохи, магданоза и сол и черен пипер на вкус. Омесете добре сместа, заравнете я в съд и покрийте с тънък пласт зехтин.

Оставете да престои половин час, докато зехтинът попие.

След това разбъркайте леко. От каймата омесвайте малки кюфтенца и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Готовите кипърски кюфтенца отцеждайте върху кухненска хартия. Поднесете ги с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка: