Начин на приготвяне
Смесва се майонезата със ситно нарязаните ролца от раци, заквасената сметана, отцедените от маринатата каперси, нарязаните на ситно кисели краставички и сварения грах, поръсва се с малко пипер и леко се разбърква.
Стръкът праз, който трябва да е по-дебел, се почиства и нарязва леко под диагонал на пръстени, като се отстраняват вътрешните и се оставят само външните пръстени с най-големия диаметър.
Беконът се разстила и с помощта на лъжичка се слага в единия му край от салатата. Навива се на руло и всяко рулце се закрепва за да не се развива, като се промушва през пръстенче от праз лук.
По-малките вътрешни пръстени от праза се използват за гарниране на рулцата.
Бързо, лесно и ефектно!
Бързото и лесно празнично предястие е готово.
Коментари