Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Козе сирене със сусам за празничната трапеза

Козе сирене със сусам за празничната трапеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Козе сирене със сусам за празничната трапеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Уникално мезе за ценители - препоръчваме го с добре изстудено вино, весела компания и специален повод"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • сусам - черен за овалване
  • сусам - светъл за овалване
  • бадеми - по желание (филирани)
  • боровинково сладко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки.

Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка.

Нарязваме го на дебели шайби и разбиваме леко яйцето. В чинии си приготвяме брашното и двата вида сусам поотделно. В още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато.

Топваме всяко парченце сирене първо в яйце, после в брашно, отново в яйце и накрая в сусам или бадеми, така че да се получи плътен слой.

Пускаме в загрятото на умерен до силен огън олио и пържим за кратко до хубав загар от двете страни.

Изваждаме сиренцата върху кухненска абсорбираща мазнината хартия и после подреждаме в чиния или по мозаечен ред - черно, светло или нанизани на клечки.

Гарнираме с боровинково сладко и поднасяме топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: