Коледни макови подкови с шоколад

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
16/12/2017
"Вместо традиционните колачета тази година пробвайте нашите коледни макови подкови с шоколад, рецептата за които носим специално от Гърция "
Приготвяне25 мин.
Готвене11 мин.
Общо36 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г бяло
  • масло - 180 г студено на кубчета
  • маково семе - 80 г
  • пудра захар - 80 г
  • яйца - 1 бр. L
  • сол - щипка
  • ром - 1 с. л. тъмен
  • черен шоколад - 80 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се изцяло в миксер.

Маковото семе се смила в кафемелачка.

Брашното и захарта се пресяват върху купата на миксера. Разбъркват се на слаба степен. Прави се кладенче в сместа и се прибавят студеното масло, щипката сол, яйцето и ром.

Размесва се на умерена скорост, докато се смесят продуктите.

Добавя се и смляното маково семе и се разбърква, докато се смеси с продуктите. Тестото се изважда от купата и се прехвърля върху фолио, оформя се на диск, завива се и се оставя на студено за около 1 до 2 часа. Може да се работи и в следващите дни.

Охладеното тесто се дели на две части. Едната се прибира обратно в хладилник, а с другата се оформят топчета, около 20 г всяко. Ползва се кантарче.

Усуква се на фитилче с дължина 11 см и се завива във формата на подкова. Сладките се нареждат с разстояние в тавата за печене. Следва другото охладено тесто по същия начин.

Пече се на 170/180 градуса за 11 максимум 12 мин.

След като се охладят напълно се потопяват в долната си част в разтопен шоколад. Охлаждат се напълно.

Източник: My Cooking Book Blog

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар