Начин на приготвяне
В голяма купа разбивате яйцата заедно със захарта и зехтина, добавяте солта и ванилията.
Добавете и брашното заедно с бакпулвера и бъркайте докато се получи леко лепкаво тесто, което обаче се отлепя от стените.
Разделете тестото на 2 равни части, и го оформете като две хлебчета върху тава покрита с хартия за печене.
Сложете тестото в хладилника за 30 минути - 1 час.
Поръсете хлебчетата с пудра захар и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минути, или докато станат златисти.
Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.
Разрежете на филийки с дебелина около 1 см и ги подредете обратно в тавата. Печете още 10 минути.
Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съхранявайте в кутия с капак.
Ореховите Кантучини са готови.