Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кантучини»Шоколадови бишкоти Кантучини с ядки

Шоколадови бишкоти Кантучини с ядки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Шоколадови бишкоти Кантучини с ядки
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"За всяко кафе е сбъдната мечта, ако бъде поднесено с ароматни шоколадови бишкоти Кантучини с ядки"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г
  • какао - 40 г на прах
  • инстантно кафе - 1 с.л. (нес)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • шамфъстък - 70 г
  • черен шоколад - 100 г
  • морска сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесете брашното и какаото в дълбока купа. Добавете нес кафето и бакпулвера. Сипете захарта и добавете щипка сол.

В друга купа разбийте яйцата. Прибавете към сухата база заедно с ванилията и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна. Омесете на стегнато и плътно тесто.

Нарежете леко шамфъстъка и шоколада и добавете с премесване.

Оформете тестото на продълговат и плосък цилиндър с височина около 1.5 см. Поставете в тавата върху хартия за печене и изпечете на 180°C за 20 мин.

Охладете и нарежете цилиндъра на отделни бишкоти с дебелина по 1 см.

Подредете обратно в тавата и изпечете повторно Кантучините за още 8-9 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: