Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Коледна свинска кавърма в сач

Коледна свинска кавърма в сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Коледна свинска кавърма в сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Е каква Коледа ще бъде, ако на трапезата няма Коледна свинска кавърма в сач"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 3 - 4 бр. печени (червени)
  • домати - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мас - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • вино - 100 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • универсална подправка - пикантина за скара
  • черен пипер
  • соев сос
  • зеленчуков бульон - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на кубчета. В дълбок съд ги поставяме и овкусяваме със соевия сос, пикантина за скара и червения пипер.

Разбъркваме добре и оставяме настрана за около час, за да се маринова месото.

Нарязваме праза и лука на кръгчета, пипера на лентички, а чесъна обелваме и пресоваме.

Намазняваме сача и поставяме месото. Върху него прибавяме лука и праза, както и нарязания пипер и чесън. Поръсваме с чубрицата и черния пипер.

Разбъркваме много добре, като добавяме и обеления и ситно нарязан домат. Кавърмата заливаме с виното и бульона.

Поставяме в студена фурна и печем до готовност.

Коледната свинска кавърма в сач е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: