Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Коледни кексчета с ябълки и канела

Коледни кексчета с ябълки и канела

Коледни кексчета с ябълки и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"С неустоим аромат на канела и разкошен коледен вкус - представяме ви най-вкусните коледни кексчета"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • канела - 1 ч.л.
  • червени боровинки - 20 г сушени
  • тиквени семки - 20 г сурови
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката и морковът се почистват и настъргват с ренде на едро. В купа се разбиват яйцето и захарта.

Към тях се прибавят киселото мляко и олиото. Сместа се разбърква добре.

В друга купа се смесват сухите съставки - пресятото брашно, солта, бакпулвера, содата и канелата, след което се прибавят към яйчената смес. Сместа се разбърква леко, до хомогенизиране.

Добавят се настърганите ябълка и морков и отново се разбърква. Накрая се слагат сушените червени боровинки, тиквените семки и кокосовите стърготини.

С лъжица леко се обърква полученото тесто и след това се разпределя в гнездата на форма за кексчета, в които предварително има поставени хартиени кошнички.

Кексчетата се поставят в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Коледните кексчета с ябълки и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Източник: 24kitchen
17.12.2017 15:30