Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват смлените орехи, кокосовите стърготини, тръстиковата захар, канелата и ванилията.
Всичко се разбърква хубаво. След това се прибавя кокосовото масло и отново се разбърква хубаво.
След това постепенно се прибавя ядковото мляко, като постоянно се бърка. Трябва да се получи хомогенна смес.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Прибавя се постепенно към останалите продукти. Бърка се, докато се получи еднородна кексова смес.
Готовата смес се изсипва в тава, която е застлана с хартия за печене. Ореховият сладкиш се пече на умерена фурна /180 градуса/ за около 1 час.
След като е готов сладкишът, се оставя да изстине и се нарязва.
Постният орехов сладкиш е готов.