Новогодишна празнична пита

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
18/12/2017
"Вкусна пита за Новата Година - ще намери ли място и на вашата трапеза?"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 771
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

В купа се сипва сухата мая. Водата се затопля леко и се изсипва при маята. Добавя се и захарта. Разбърква се хубаво, за да се разтвори маята.

След това се прибавят и останалите продукти - сол, зехтин, риган, босилек и сминдух. Разбърква се хубаво.

Сиренето също се прибавя към останалите продукти. Брашното се пресява и започва постепенно да се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя на топло за около двадесетина минути. След това тестото се разточва и се оформя на елха.

От двете страни на елхата се реже на еднакво разстояние, като по средата се оставя, без да се реже. След това се усукват. Оставя се да втаса за около 15-20 минути.

Жълтъкът се разбива с малко олио. С него се намазва готовата елха. По средата се поръсва с микс от семена. Питата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар