Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се слагат солта и яйцата (като на едно от тях се отделя жълтъка, за да се намаже погачата). Добавяме и половината от разтопеното масло.
В купичка се сипва 400 мл хладка вода, в която се размива водата и захарта. Сместа оставяме за 10 мин., след което я добавяме към останалите продукти. Замесва се тесто и се оставя да втаса за 30-40 мин., покрито с кърпа.
Втасалото тесто се разделя на 16 топки, които поотделно се топят в останалото масло. Разточват се, след което се правят рулца, които се завързват на възел. Получените възли се поставят в намазнена с олио тава и се оставят да втасат за 15-20 мин.
Намазваме питката с отделения жълтък и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 мин. Като се извади се покрива с кърпа.
Приятно похапване :)