Бърза шоколадова торта с кафе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
01/10/2012
"Съчетанието на кафе и шоколад е чудесно, а ако прибавите и малко орехи ще стане истинска шоколадова фантазия"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71 503
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадова Торта

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете затопленото масло, студената захар, настъргания шоколад. Разбийте всичко с миксер, докато получите гладък крем. Добавете разтвореното предварително в 1 с.л. топла вода кафе.

Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване. Накрая объркайте внимателно с разбитите на сняг белтъци.

Финално разбъркайте с галетата с дървена лъжица. Сипете сместа в подмазнена форма с отлепящи се страни и изпечете в умерена фурна, докато хване коричка и краищата леко се отлепят от формата.

Разтопете всичко в съд на котлона за заливката, като бъркате до хомогенизиране. Залейте охладената бърза шоколадова торта с топлата заливка. Оставете за 2-3 часа на хладно преди да поднесете.

Кръгла подложка за парче торта за еднократна употреба 100 бр
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла подложка за парче торта за еднократна употреба 100 бр
7.20 лв.
Виж ››

Изискано и удобно поднасяне на парче торта - с картонена подложка за еднократна употреба. Спестява ценно време. Комплектът от кръгли подложки за парче торта ще ви спаси на всеки празник.

Рейтинг

5 26
4 15
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Екатерина Пенчева
Яд ме е , че си изхабих продуктите и че не видях коментарите по-рано! Тортата ми стана 1 пръст , а заливката стигна само за отгоре
0
0
Кати
Кати
05.09.2013 13:49
Аз ще пробвам,защото всичко от Илария ми харесва,но винаги почти удвоявам брашното.Сега само с 80 гр.галета и тези 5 яйца няма да стане /така мисля аз/.Естествено че блата ще е тънък.И да ви кажа моята баба казваше така,че брашното трябва да е поне колкото захарта за не е клисаво печивото.
2
0
dobre e
dobre e
28.07.2013 23:25
стана перфектна само каде беше много тънка и неше бяше перфектна
0
0