Начин на приготвяне
Бобът се измива и се слага да се вари в подсолена вода заедно със содата. От нея падат ципите на боба и се сварява по-лесно. След като водата заври, се излива, а бобът се залива с вряла вода и се слага да се досвари. Хубаво е да се разври.
През това време киселата зелка се нарязва и се слага в тава. Полива се с олио и се обърква. Зелето се слага на котлона да се задуши, като постоянно се разбърква. Щом е вече задушено, се добавят брашното и червеният пипер, и отново се разбърква.
След още около три минути на котлона към киселото зеле се добавя армеевата чорба. Ако е малко, се налива още. Добавя се и вече свареният и изцеден от водата бял боб. Разбърква се, да се размеси заедно със зелето.
Пържолките от еленския бут се нарязват на парчета с големина около 4- 5 см и се заравят в зелето. Тавата се завива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 40- 50 минути.
Накрая преди сервиране зелето се поръсва с черен пипер. Ако киселото зеле не е много солено, може да се посоли допълнително.