Винени соленки

Винени соленки
Снимка: Радост Василева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Не изпивайте цялото вино, защото трябва да ни остане и малко за соленките"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • олио - 4 кафени чашки
  • бяло вино - 2 винени чаши
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме олиото, виното и солта. Разбъркваме сместа и към нея постепенно прибавяме брашното. Омесва се умерено твърдо тесто, разделя се на 4 части.

Всяка от тях разточваме и навиваме на руло, след което нарязваме на парченца.

Намазваме соленките с разбитото яйце, поръсваме със сусам и печем на около 200 градуса докато станат бледо-кремави.

Набухвател не се прибавя, виното играе роля на такъв!

Винените соленки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: