Коледно печено свинско с гъби

22/12/2017
"Според Дарвин причината за еволюцията на прасетата е именно Коледа и по-специално Коледното печено свинско с гъби "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 111
  • Преглеждания за месеца695
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 2 глави
  • чушка - 1 бр. червена
  • олио - 5 - 6 с. л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • соев сос - 5 с. л.
  • кимион - 1 ч. л.
  • домашно вино - 200 мл
  • чубрица
  • риган
  • заквасена сметана - 3 с. л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и кимион. Загрява се олио в тиган и запържваме докато побелее. Изважда се в чиния. В същата мазнина запържваме нарязан лук на полумесеци, чушка на кубчета да омекнат.

Прибавяме и гъби обелени и нарязани на филийки. Поръсват се със сол, черен пипер, чубрица и риган. Задушават се за кратко под капак и прехвърляме в тава.

Разпределя се и месото, като отгоре се поръсва със соев сос, наливаме и чаша домашно вино.

Тавата се завива с фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 35 минути. Изважда се, фолиото се сваля.

Разбих заквасената сметана с малко вода и сипах в тавата, като леко се разбърква с вилица. Връща се във фурната за 10 минути да се запече.

Ако имате готварска сметана ще е по-добре, но аз нямах, а и така се получи вкусен сметанов сос.

Сервираме печеното свинско с гъби с резени лимон. Много вкусно и празнично!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар