Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месо с кисели краставички

Месо с кисели краставички

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Месо с кисели краставички
Снимка: Жулиета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Търсенето на перфектното бирено мезе продължава ли или вече го намерихте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кисели краставички - 5 - 6 на бр.
  • лук - 1 голяма глава може и две по малки
  • подправки - по избор
  • фолио - за печене
  • Необходими продукти за марината
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • универсална подправка - пикантина на вкус
  • бульон - зеленчуков
  • индийско орехче
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късове и слагаме в купа, след това смесваме всички подправки+меда и олиото и ги разбъркваме.

Получената смес изсипваме в купата с месото и разбъркваме добре, оставяме всичко да се овкуси на страна за около 20 минути. През това време нарязваме лука на полумесеци, може и на по-едри парчета, за да се усеща.

Също така нарязваме и кисели краставички, загряваме фурната на 200 градуса, моята е с вентилатор за това на 180 пека слагаме готовото овкусено месо в тавичка и закриваме с фолио за печене, за да стане по-сочно и хрупкаво.

След леко изпичане на месото добавяме лука и кисели краставички и пак запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: