Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Баница с тиква, дюля и орехи

Баница с тиква, дюля и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Баница с тиква, дюля и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • канела - 1 пакетче за поръсване отгоре
  • кафява захар - ½ ч.ч
  • захар - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 кг
  • дюля - 1 бр.
  • орехи - 2 ч.ч
  • олио - малко повече 1 ч.ч
  • кори за баклава - турски
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си почистваме тиквата и дюлята от семки и кори. Настъргваме ги на едрото ренде. Смесваме в купичка бялата и кафявата захар.

Почистваме орехите и ги смиламе. Разгръщаме си пакета кори и го слагаме на масата за да ни е удобно.

Смесваме в тавичка тиквата и дюлята и разбъркваме с ръка. Взимаме си от плодовата плънка и разпределяме отгоре.

После взимаме от захарта и разпределяме върху тиквата. Следват смлени орехи. След като сме ги изредили си напръскваме с олио отгоре.

Предвид, че са тънки корите си взимаме 3 и навиваме на стегнато руло. Процедурата се повтаря. Намазваме тавата на фурната с олио и нареждаме плътно едно до друго рулата.

Поръсваме ги отгоре рулата с олио. Накрая ги поръсваме с канела. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко! Режем на парчета и хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: