Постни сарми с гъби и ориз

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Постни сарми с гъби и ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 3
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви80 мин.
Общо120 мин.
Порции30
"При сърмите, както и при хората, не е важно как изглеждаш, а какъв си отвътре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчука, праза и чесъна на ситно, гъбите и целината на малки кубчета а моркова на ренде. В дълбок тиган нагрейте половината олио, към него прибавете праза, целината, гъбите и моркова.

Запържете за около 10 минути и добавете ориза. Когато оризът придобие стъклен цвят добавете доматения сок, подправките и запържете за кратко.

Добавете 200 мл топла вода и посолете, варите на бавен огън докато ориза поеме водата при непрекъснато бъркане.

С така приготвената плънка завийте сармички, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за 1 час, след което премахнете фолиото и доизпичате за 15-20 минути.

Постните сарми с гъби и ориз са готови.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: