Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сарми с ориз и гъби

Постни лозови сарми с ориз и гъби

Постни лозови сарми с ориз и гъби
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Ех, тези постни лозови сармички, как може да са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 буркан
  • лозови листа - 1 буркан
  • мащерка
  • чубрица
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 в.ч.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете лозовите листа в чиния. Накълцайте лука и запържете в тиган. Добавете гъбите да се задушат и те.

Сипете ориза, разбъркайте и добавете подправките.

Сипете вода, щом заври, махнете от огъня. Поставете от плънката в листата и навийте лозовите сарми.

Подредете сармичките в съд, полейте с вода и притиснете с чиния.

Варете постните лозови сарми с ориз и гъби до готовност на ориза и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: