Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с гъби и ориз

Постни сарми с гъби и ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постни сарми с гъби и ориз2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"При сърмите, както и при хората, не е важно как изглеждаш, а какъв си отвътре"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • олио - 150 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 300 г пресни
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 0. 5 глава
  • доматен сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - на вкус
  • кисело зеле - 1 глава малка
  • чубрица - 1 щипка
  • джоджен - 5 - 6 листенца
  • зелев сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчука, праза и чесъна на ситно, гъбите и целината на малки кубчета а моркова на ренде. В дълбок тиган нагрейте половината олио, към него прибавете праза, целината, гъбите и моркова.

Запържете за около 10 минути и добавете ориза. Когато оризът придобие стъклен цвят добавете доматения сок, подправките и запържете за кратко.

Добавете 200 мл топла вода и посолете, варите на бавен огън докато ориза поеме водата при непрекъснато бъркане.

С така приготвената плънка завийте сармички, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за 1 час, след което премахнете фолиото и доизпичате за 15-20 минути.

Постните сарми с гъби и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: