Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми от гъби с ориз

Постни сарми от гъби с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Постни сарми от гъби с ориз1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"И да не забравите да поднесете за Бъдни вечер и от тези постни сарми от гъби с ориз, защото са страшно вкусни"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг печурки
  • ориз - 1.5 ч.ч. ориз
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • сол
  • лозови листа - на око
  • индийско орехче - на вкус
  • масло - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете гъбите. Сложете ги цели да се сварят в подсолена вода и ги отцедете. Отделете 5 гъби с по-хубава форма, а останалите нарежете на ситно.

Сварете в подсолена вода ориза, като използвате и гъбения бульон. Разбъркайте след това половината ориз с нарязаните гъби и подправките. Останалият ориз се слага на топло.

Млади лозови листа се попарват и в тях се увиват малки сармички с гъбената плънка. Сармите се пържат внимателно в силно сгорещена мазнина, като при обръщането им си помагайте с 2 вилици, за да не се развият.

Полейте отделения ориз с разтопенето масло, поръсете с малко индийско орехче, а отгоре подредете от сармичките. Между тях сложете от целите гъбки и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
41
32
21
10
Дай твоята оценка: