Солена туршия в бидон

08/10/2012
"Най-вкусните туршии се правят в бидон, като задължително се консумират в приятна компания!"
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126 608
  • Преглеждания за месеца3157
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете зеленчуци в количества по ваш вкус. Почистете ги и по желание ги нарежете едро. Подредете ги в бидона и добавете по 30-40 г сол на 1 кг зеленчук.

Долейте вода догоре на бидона и затворете. След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч. Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - на няколко дни.

Рейтинг

5 10
4 6
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Анита
Анита
30.10.2014 18:30
много е хубава трушията
11
0
rumenfire
rumenfire
22.12.2013 18:46
Супер стана !!!
Гърците се научиха да я хапват :)
15
1
Малина
Малина
11.10.2013 18:59
Благодаря за лесната рецепта
10
0