Солена туршия в бидон

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
08/10/2012
"Най-вкусните туршии се правят в бидон, като задължително се консумират в приятна компания!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144 476
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата248
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете зеленчуци в количества по ваш вкус.

Почистете ги и по желание ги нарежете едро.

Подредете ги в бидона и добавете по 30-40 г сол на 1 кг зеленчук.

Долейте вода догоре на бидона и затворете.

След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч.

Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни.

Рейтинг

5 10
4 6
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Анита
Анита
30.10.2014 18:30
много е хубава трушията
12
0
rumenfire
rumenfire
22.12.2013 18:46
Супер стана !!!
Гърците се научиха да я хапват :)
15
1
Малина
Малина
11.10.2013 18:59
Благодаря за лесната рецепта
10
0