Начин на приготвяне
Първата стъпка е да си приготвим тава с хартия за печене, намазана с олио.
В купа се чукват яйцата и се добавя захарта. Разбърква се добре с телена бъркалка. След това се добавя киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Отново се разбърква.
Свинската мас се разтопява или в микровълновата, или на котлона в касерола. Както ви е по-удобно.
Към сместа с яйцата се добавя половината брашно, настърганата кора на портокала, без бялата част, защото тя горчи, и свинската мас. Разбърква се добре, добавят се ванилиите, олиото и останалата част от брашното.
Когато стане невъзможно да се бърка с тел или шпатула, се меси с ръце, като е желателно да използвате ръкавици, както направих аз, но не са задължителни.
След като тестото за коледните сладки е готово, от него започват да се късат топчета, като големината е по ваш избор. Овалват се в смес от захар и орехи и се подреждат в тавата с хартия за печене.
Пекат се най-вкусните коледни курабийки в загрята на 180°C фурна до зачервяване. При мен излязоха 40 бр., нп бройката зависи от това колко големи ги правите. Както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.
Вкъщи ухае на Коледа и домашни курабийки. Да ви е вкусно!
Коментари